Saturday, 13 June 2015

bodoh

society kita anggap benda ni harsh.
tak boleh cakap kat orang or you'll be bash harshly *amaran keras

benda ni orang bawa maksud banyak

ustaz2 bawa maksud benda ni untuk orang yang taknak belajar agama
cikgu bawa maksud ni bagi student yang x score
dan kita semua pakai utk politician yang kita tak suka.. kan3?
tapi ada part of remaja yang pakai ni untuk panggil their friends
and claim this as sweety thingy. like seriously?
tak caya cuba lepak dengan derang

okay melalut. the point is kita ni diberi pilihan untuk being bodoh atau tak

bodohnya kita bila makpak dah berkorban segala benda untuk kita masuk belajar tapi kita ponteng
bodohnya kita bila diberi peluang belajar, masuk kelas tapi berangan
bodohnya kita bila dah tahu ada exam tapi tak effort untuk score
bodohnya kita bila diberi peluang untuk bertaubat setiap hari dengan nafas yang kita sedut tapi still pilih untuk tambahdosa

bodoh paling bodoh dah tahu mistake lepas tapi still ulang
dan dah ada segala peluang untuk berubah tapi tak ambil peluang tu
BODOH!

shout dekat diri sendiri dengan orang sebelah.lols

so this second we are still given a chance to choose either to be bodoh or tak

quotes
kalau setakat hidup makan minum tidur babi pun buat benda sama
kalau hidup sekadar bekerja kera dihutan pun bekerja

so jadilah manusia yang diberi taklifan sebagai khalifah
pimpin diri sendiri dulu baru dapat pimpin orang lain

aku yakin, kau yang baca ni bijak.sebab kau pilih untuk terus membaca instead of menghukum aku.
eh . iloveyou kbye

No comments: